Statcounter

Sérült Gyermekek Úszásoktatásáról

2009.12.08. 10:27 - csikóhal úszósuli

Apró lépés neked, de nagy lépés nekem!

A mozgás sok mindenre orvosság, de nincs olyan gyógyszer, amely a mozgást helyettesítené!

A mozgás az élet, a fejlődés szerves része: egyik sem létezik a másik nélkül. A mozgáson keresztül rengeteg tapasztalathoz juthatunk. Gyermekeinkben benne van a mozgás igénye a korlátok ellenére is, és a mozgás örömét igyekszünk megtapasztaltatni. Fontosnak érezzük a motiváltság kialakítását.

Az úszás, mint gyógyterápia az egyik legjobb rehabilitációs eszköz, valamint az egyik legalkalmasabb eszköz a gravitációs erő hatásainak kikapcsolására. Az úszás által erősödnek a légzésben résztvevő izmok, nő a tüdő vitálkapacitása, javul a légzés minősége.

A víz másfajta mozgásra ösztönöz, mint a szárazföldön, úgy mozoghatunk, ahogyan sehol máshol. A víz felhajtóerejének köszönhetően a sérült izmok mozgatása könnyebben hajtható végre és olyan mozdulatokat is végre tudunk hajtani, amik addig nem mentek.

A víz érzékszerveinken keresztül (látás, hallás, tapintás, hőérzékelés, egyensúlyérzékelés) számos élményt nyújt. Ezek az információk különleges jelentőséggel bírnak fogyatékkal élők számára, akik fokozottan rá vannak utalva az ilyen tapasztalatokra.

Minden apró eredmény a gyermeknek és környezetének egyaránt nagy öröm. Nagy hangsúlyt fordítunk a gyermekek képességeinek fejlesztésére,ebben a számukra új közegben,a vizben is, mely természetes módon játékba ágyazottan, igen változatos segédeszközök segitségével történik.

Az úszás,mint más közegben történő mozgásforma eredményeként megtapasztalt sikerek hozzájárulnak a pozitív önértékelés kialakulásához, a környező világ jobb megismeréséhez.

Évekig foglalkoztam szellemileg sérült gyerekekkel, több, specializált iskolai is jelezte megelégedését. Kis dikjaim szeretete ezen rendkívül nehéz, kihívásokkal tarkított területen mindíg átsegített, mindíg örömmel fogadtam őket óráimon.

Enyhe és középsúlyos fogyatékkal élő gyerekekkel foglalkozom.

Jelenleg  9, állami gondozott, enyhe és középsúlyos fogyatékkal élő gyermeknek tartok karitatív órákat is,közülük többen már speciális versenyeken is sikeresen szerepelnek.

Időpont: Az oktatás időpontjai/ hétfőnként 15-16 óráig valamint

Kérem előzetes egyeztetés végett hívjon fel.

Áraink: 7000 ft / 4 alkalom illetve 2000 ft / alkalom (kis létszámú csoport). 

Térkép:


Nagyobb térképre váltás

Hiszünk, és nem kételkedünk Benned!

„Önmagában véve senki sem szép vagy rút, jó vagy rossz, jelentős vagy tompa szellem, hiszen az ember értéke mindig attól függ, hisznek, vagy kételkednek benne.” (Robert Musil)

Vissza a főmenübe

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása