Statcounter

Magatartásproblémás Gyermekek Úszásoktatásáról

2009.12.08. 10:29 - csikóhal úszósuli

A nebulók többsége magatartási, beilleszkedési nehézségekkel, egészségügyi problémákkal, tanulási részképesség zavarokkal küszködik.Ezek a gyermekek bizonyos részterületeken akár kimagasló teljesítményekre is képesek, míg más területeken segítségre szorulnak.

A gyerekek  az uszodában egy számukra új közegben, új mozgásformát tanulnak meg. A víz a maga fizikai tulajdonságaival  mentálisan nyugtató hatással van a gyermekekre, ebben a harmonikus közegben,mind szellemileg mind fizikailag el tudnak lazulni és ki tudnak bontakozni.

Az oktató személyisége nagyon fontos az  gyerekek sikeres motiválásában. 

Ha sikerül elnyerni a bizalmukat, a közös munka során nemcsak mozgáskoordinációjuk javul,hanem jobban tudnak összpontositani,koncentrálni az adott feladat megoldására.

Megtanulják a helyes légvételszabályozást mely által  egy bizonyos mértékig, majd uralkodni tudnak saját érzelmeiken is.

Az úszás,a közös cél, a játékos, páros feladatok fejlesztik a gyerekek együttműködési készségét, szociális és beilleszkedési problémáikban megoldási lehetőségeket nyújtanak. 

A mozgás edzi akaratukat és kitartásukat,ezáltal fejlődik önismeretük,személyiségük
A vizben való élmények hozzájárulnak az egészséges életmód és az egészségvédelem fontosságának tudatosításához, az egészséges életmód iránti igény kialakításához.

Eddigi diákjaim a BOROSTYÁNKŐ ALAPÍTVÁNY HEURÉKA ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA 1138. Budapest, Dagály u. 11/a és a Kincsesház Általános Iskola osztályainak tanulói közül ker-ltek ki. Várom szíves jelentkezésüet a témában további egyeztetés céljából.

Oktatás időpontja: péntekenként/16-17.00 ig

Oktatás ára :6500 Ft/4alk./hó

 

Vissza a főmenübe

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása